Bütünsel Verimlilik Yaklaşımı

Bütünsel dönüşümün temel amacı bizler için müşteri olmaktan çıkan ve ‘Stratejik Ortak’ haline gelmiş işletmelerin güçlü bir maliyet yapısına ulaşmalarını sağlamaktır. Türkiye’de farklı coğrafya ve sektörlerde gerçekleştirdiğimiz projelerde asıl gücümüzü saha çalışmalarından alıyor ve yalın üretim prensiplerini koruyarak, çalışmalarımızı bulunduğumuz bölgenin ve sektörün profiline uygun şekilde özelleştiriyoruz.

Firmaların üretim sahalarında başladığımız ‘Verimlilik’ çalışmaları ile işletme sermaye verimliliklerinin arttırılmasını hedefleyerek işletmelerin rekabet güçlerini hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda güçlü hale getirebilecek projeleri birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu hedefler doğrultusunda alanlarında kuvvetli referansları bulunan tam zamanlı uygulamacılarımız, yerli ve yabancı çözüm ortaklarımız ile firmaların tüm süreçlerini daha katma değerli hale getiriyoruz.

Süreçlerin standartlaştırılması operasyonel sahalarda yapılacak “Verimlilik” projeleri ile gerçekleştirilir. (Standardın olmadığı yerde Kaizen olmaz – Taichi Ohno)

Bu aşamada doğrudan sahada detay gözlemler yapılarak, gerekli olan fiziki ve yönetsel uygulamalar Proven teknik kadrosunun da katılımı ile tamamlanır ve devreye alınır.

Çalışmaların en kritik, en eforlu ve Proven’in fark yaratmayı başardığı aşama ‘Verimlilik Dönüşüm’ aşamasıdır. Bu aşama klasik danışmanlık yaklaşımının dışına çıkılarak, uygulama sorumluluğunun da üstlenildiği zorlayıcı ancak kesin sonuç alınan ve sonuçların işletme bilançolarına olumlu yansıdığı aşamadır.

Güvenilir Prosesler fazı ‘Sürdürülebilirlik’ için gerekli ve önemli olan aşamadır.

Klasik danışmanlık yaklaşımı, projelerine genellikle bu aşamada başlamayı tercih ederler ancak sahada verimlilik uygulamaları eksik olduğunda farkındalık ve sahiplenme sağlanamaz ve başarısızlık gelir.

Proven ilk fazın ardından üretimde çalışan mavi, gri ve beyaz yakalıların da katılımı ile performans takip modellerini seviyelere bölerek takip etme yöntemini benimser. Bu şekilde her seviyede ve o seviyelere göre tasarlanmış bir performans takip yapısı oluşturulur.

Etkin ‘Problem Çözme’ yapısı ve ‘TPM’ uygulamaları bu aşamada devreye alınır.

Çalışanların tam katılımının sağlanması Sağlamlık aşaması için önemlidir. Organizasyonel gelişim

Bu faz ’Güvenilir Proses’ oluşturma çalışmaları ile koordineli bir şekilde yürütülür. Yapılan iyileştirmelerin tabana yayılması ve kültürel yapının sağlamlaştırılması için önemlidir. Bu aşama yeni belirlenmiş ya da revize edilmiş olan süreçlere uygun çalışan gelişimini hedefler. İnsana odaklanan, gelişim programlarının bu aşamaya bırakılmasının temel amacı, uygulamaların bizzat içinde olan çalışanlarda farkındalık ve sahiplenmenin daha yüksek olması ve eğitimlerin bu şekilde daha kalıcı olmasının sağlanmasıdır. Ayrıca saha yöneticilerinin seçimi (Gölgeleme) ve gelişimleri de çalışmaların sürdürülebilir başarısı için kritiktir.

Projelerin başında verilen eğitimler maalesef işletmelerin ön yargıları nedeni ile istenilen etkiyi sağlayamamakta, sadece küçük bir ekip tarafından kabullenilmekte ve bu nedenle de tabana yayılmada eksiklikler yaşanmaktadır. Tabana yayılmayı başaramayan çalışmalar kalıcı olmamaktadır.

Son aşamada ise teknolojik entegrasyon alt yapılarının oluşturulması için gerekli araştırma ve hizalanma çalışmaları şeklinde planlanmaktadır. Bu aşamada işletmelerde dijitalleşme faaliyetlerine destek çalışmaları gerçekleştirilir. Oluşturulan standartlar çerçevesinde dijital uygulamalardan maksimum faydayı sağlamak için süreç ve veri tabanı altyapısı, operasyonel birimlerin çalışma prensiplerine uygun şekilde hazırlanmaktadır.